Hoofdpijnklachten vanuit de nek

Hoofdpijn komt vaak door een verhoogde spierspanning vanuit de nek en schoudergordel. Dit komt o.a. door een langdurige onjuiste (werk-) houding. Kantoormedewerkers zijn door de houding die zij moeten aannemen  een risicogroep. Het onjuist gebruik van de nekspieren kan een rol spelen bij het ontstaan of in stand houden van hoofdpijn.

Bij een langdurig verhoogde spierspanningen in de nek ontstaat de kans dat de pezen van de nekspieren geïrriteerd en pijnlijk worden. De aanhechtingen van de pezen van de nekspieren lopen over de onderste rand van het achterhoofd. In een vroeg stadium zijn de pijnklachten lokaal, maar als de oorzaak blijft bestaan kan het klachtengebied zich geleidelijk uitbreiden tot over de schedel. Dit kan leiden tot een beperking van de bewegelijkheid van de nek en een zeurende hoofdpijn.

Vooral bij veelvuldig en langdurig gebruik van tablet en smartphones ontstaat er een grote belasting van de nekspieren en de pezen!

Klachten

De klachten beginnen vaak zonder duidelijke oorzaak. In het begin gaan er dagen of weken voorbij zonder dat er klachten merkbaar zijn.
In deze fase is er ook niet veel pijn maar meer een zwaar, gespannen gevoel in het hoofd en wat stijfheid in de nek.

Geleidelijk neemt de intensiteit en de frequentie van de klachten toe. Dit kan resulteren in hoofdpijn of nekklachten of een combinatie van beiden. In het begin reageren de klachten goed op lichte medicatie zoals ibuprofen, maar na verloop van tijd helpen deze ook niet meer.

Behandeling van de hoofd en nekpijn

Mijn behandeling voor hoofdpijn en nekpijn is gericht op het wegnemen van de spierspanning. Ik verlaag hiervoor de spierspanning in de bovenrug, schoudergordel en de nekspieren.
Ik gebruik hiervoor diepe frictie massage, sprier-rekkingen, spier- knedingen en spierwrijvingen. Waar mogelijk haal ik de druk van de wervels af.

Ervaar het verschil, maak direct een afspraak!

Geef een antwoord